דיויד הוא אצן מרתון בן 35. הוא שרירי, רזה ופעיל (נוהג לרוץ כ-15 ק"מ מידי יום), עם זאת מסתבר שהוא לא ממש בריא: רמות הכולסטרול והטריגליצרידים בדמו גבוה הרבה מהרצוי. הרופא של דיוויד חקר אותו בנוגע להיסטוריה הרפואית המשפחתית שלו ומאחר שהסתבר שגם הוריו סבלו מרמות כולסטרול גבוהות, פטר אותו הרופא בנטילת תרופה להורדת כולסטרול ובכך הסתיימו דאגותיו של הרופא.
בניגוד לכך, הדאגה הראשונה היא תזונתו של דיוויד. מסתבר שדיוויד קיצץ לחלוטין את צריכת השומנים מהמזון ואכל רק פחמימות וחלבונים.
הטיפול המומלץ למצבו הוא - שומן. כן, שומן. אבל לא מהסוג שמגיע מזלילת גלידת קצפת או בורקס אלא שומנים הנמצאים במזונות כמו: שמן זית, אגוזים, אבוקדו ובעיקר שמן מסוג "אומגה 3".
לאחר שדיויד צרך כחודשיים את סוג השומן הנ"ל, רמת הכולסטרול ירדה ולא נזקק לתרופות כלשהן. סיפור זה ממחיש לנו את חשיבות השומן הנכון לגופינו.
חומצות שומן מסוג אומגה 3 מאפשר לכל תא בגופינו לתפקד כראוי, צריכה קבועה של שומנים מקבוצת אומגה 3 היא חיונית וקריטית. וההסבר: קרום התא (ממברנה) הינו חדיר למחצה ומהווה את המעטפת של כל תא ותא בגופינו. שומן מסוג אומגה 3 הינו המרכיב העיקרי והחיוני ביותר לשמירה על גמישות קרומי התא, בריאות מיטבית של התא מתאפשר רק כאשר מעטפת התא היא נוזלית וגמישה ובחוסר אומגה 3 קרומי התא הופכים נוקשים ותיפקודם נפגע.
מחקרים מראים שהיחס הכמותי בין סוגי השומן משפיע על רמת הדלקת בגוף האדם, זו הסיבה לשכיחות הגבוהה של מחלות לב וכלי דם ומצבים דלקתיים אחרים.
בעבר, כשתזונתינו היתה עשירה בשומנים מסוג אומגה 3 מחלות לב כמעט לא היו קיימות. כיום, הן מהוות את גורם התמותה מספר אחד בארצות המפותחות.